Over ons

ONS VERHAAL

Aangenaam kennis te maken met de Zeeuwse Kadekeitjes

Zeeland heeft een rijke historie van lokale lekkernijen. Welke Zeeuw is niet groot geworden met Zeeuwse Roomboterbabbelaars en Zeeuwse Bolussen? Lekkernijen die ruimschoots onze provinciegrenzen hebben overstegen en in heel Nederland – en ver daarbuiten – beroemd zijn. 

Geïnspireerd door de heerlijke smaak van kaneel van de Bolus, gecombineerd met de trots van Zeeland, de Zeeuwse kade, ontstond eind 2020 bij Boerderijwinkel Buijsrogge in Goes het idee voor een nieuw Zeeuw snoepje. 

Ruim 6 maanden later zagen de eerste Zeeuwse Kadekeitjes het (Zeeuwse) levenslicht: heerlijke frisse snoepjes in de vorm van kadekeitjes en de smaak van kaneel, sinaasappel en mint voor de frisse adem. Kaneel verwijst naar de Zeeuwse Bolus, de sinaasappel naar de fruitoverslaghaven van Vlissingen. En geproduceerd in Breskens!

Kom je ook proeven? 

MAAK KENNIS MET DE ZEEUWSE KADEKEITJES

Maak kennis met de Zeeuwse Kadekeitjes, een nieuw Zeeuws snoepje dat geproduceerd wordt in Breskens, met de frisse smaak van sinaasappel, kaneel en een vleugje menthol.

In ons waterrijke Zeeland werd van oudsher veel gevist. Dagelijks stonden de kades vol met vrouwen en kinderen die afscheid namen van hun partner en vader die voor één of meerdere dagen uitvoer om te gaan vissen op zee. De kade was ook de plek waar de vissersboten weer werden binnengehaald. De snoepjes hebben de vorm van de kadekeitjes zoals we die kennen van de kade.

Elk fraai vormgegeven zakje bevat 105 gram smakelijke kadekeitjes!

‘k bin d’r groôs op!